Євдокимова Анна Володимирівна

  • ПОСАДА: ЛОР
  • СПЕЦІАЛІЗАЦІЯ: Лікар отоларинголог
  • ДОСВІД РОБОТИ: 11 років

Анна Володимирівна працює ЛОР-лікарем з 2011 року, має 11 років стажу. До початку повномасштабної російсько-української війни працювала на Новоайдарщині Луганської області, але змушена була переїхати в безпечніше місце, яким для неї став Калуш.
Поради та застереження від лікарки – нижче у пості.
❓Коли потрібно звертатися до ЛОРа?
Основні симптоми – біль або відчуття дискомфорту у вусі, горлі або носі, гнійні або слизові виділення з вуха чи носа, сторонні тіла, запальні захворювання ЛОР органів, головний біль, охриплість голосу, відчуття болю або тиску в зоні обличчя, зниження слуху.
❓Як часто потрібно відвідувати ЛОРа?
Обов’язковими є профілактичні візити 1 раз на рік. На цього типу консультаціях можна вчасно виявити захворювання вуха, горла чи носа, онкозахворювання на ранніх стадіях та запобігти розвитку хронічних захворювань. Ну і, звичайно, необхідно відвідати ЛОРа, якщо ви відчули якийсь з симптомів, описаних вище.
❓З якими народними методами ви стикалися за свою практику, чи дієві вони?
Наприклад, скручене в трубочку і поміщене в вухо листя герані. Зрозуміло, що користі воно не принесе жодної, більше того, сторонні об’єкти в вусі завжди шкодять. Бачила наслідки лікування соком цибулі – нічого, крім опіку слизової оболонки від таких «ліків» не отримаєте. А якщо у вас була перфорація барабанної перетинки, то від соку цибулі можна отримати стійку перфорацію, яка буде потребувати подальшого оперативного лікування. Як видно, народні методи лікування мало того, що не дієві, а деколи ще й шкідливі. Краще проконсультуйтеся зі спеціалістом.